plezier in ontwikkeling

Over mij


Welkom bij Atelier ZIN. Ik ben Lotte Sieverink. Mijn motto is 'plezier in ontwikkeling'.
Ik houd ervan om serieuze onderwerpen op een lichtvoetige manier te benaderen. Persoonlijke ontwikkeling mag en kan ook leuk zijn. Belangrijk daarbij vind ik dat jij de regie hebt: jij kunt keuzes maken en aangeven wat je een prettige werkwijze vindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wel of geen opdrachten voor thuis, liever praten of liever doen. 

Met behulp van onder andere NLP (neuro linguïstisch programmeren), verbindende communicatie en positieve psychologie krijg je meer inzicht in jezelf, te maken keuzes, wat je belangrijk vindt in het leven en hoe je daarnaar kunt handelen.

Graag noem ik hier mijn hart voor het onderwijs. Van oorsprong ben ik opgeleid als muziekdocent. Ik ben het gewend voor groepen te staan en ik vind het heerlijk. Daarnaast vind ik het onderwijs als sector met al zijn ontwikkelingen enorm interessant en voel ik me erg thuis op scholen. Sinds ik positieve psychologie heb ontdekt en heb ervaren hoe laagdrempelig en tegelijkertijd hoe effectief deze benaderingswijze is, wil ik deze aanpak graag inzetten ten behoeve van leerkrachten en kinderen. Om leerkrachten handvatten te geven om het welbevinden van kinderen te stimuleren, is het programma Klavertje acht ontwikkeld. Natuurlijk ben je ook als niet-leerkracht van harte welkom om de kracht van deze wetenschappelijke onderbouwde aanpak te ervaren.