AANBOD voor leerkrachten in het basisonderwijs

~ Klavertje Acht: kinderen leren over geluk  
~ Leuk, ik kan dit! 
~ Ik ben leerkracht 
mezelf

Lees hieronder verder over de inhoud van de trainingen en workshops.

KLAVERTJE ACHT

Kinderen leren hoe ze invloed hebben op hun eigen geluk: daar gaat Klavertje acht over. Het programma voor leerkrachten bestaat uit acht invalshoeken grotendeels uit de positieve psychologie. Bij iedere invalshoek zijn er verschillende oefeningen en opdrachten die de kinderen zelfstandig, in groepjes of klassikaal kunnen doen. De inhoud varieert van een korte check-in aan het begin van de dag tot bijvoorbeeld het maken van een identiteitstaart. De oefeningen hebben niet alleen invloed in het moment, ze dragen ook op de lange termijn positief bij aan het welbevinden, optimisme en veerkracht van de kinderen. Klavertje acht zit boordevol materiaal om kinderen te laten ontdekken wat geluk voor hen betekent en hoe zij hun eigen geluk kunnen beïnvloeden. Het ontwikkelen van levensvaardigheden staat centraal. Daarmee kan Klavertje Acht worden ingezet om het sociaal emotioneel leren te bevorderen. Alle informatie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met me op via lotte@atelierzin.com. 

LEUK, IK KAN DIT!

In deze workshop nemen we je kwaliteiten, zowel binnen als buiten school, onder de loep. Het woord wordt vaak gebruikt, maar wat zijn nou echt jouw kwaliteiten? En wat is het verschil tussen een vaardigheid en een kwaliteit? Twee derde van de mensen is zich niet bewust van zijn kwaliteiten en slechts 17% van de mensen zet zijn kwaliteiten dagelijks in. Er gaat daarmee een hoop potentieel en plezier verloren.
In de positieve psychologie is het werken vanuit kwaliteiten een belangrijke factor: er is een directe link
tussen (niet) werken vanuit je kwaliteiten en hoe je je voelt. 
Duur: 2 uur. Locatie: op school, mogelijk vanaf drie leerkrachten. 
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met me op via lotte@atelierzin.com
IK BEN LEERKRACHT MEZELF

In je rol als leerkracht is je werk nooit af. In deze workshop gaan we het hebben over jou, de rollen die je vervult en hoe je daarbij de balans kunt behouden. Er is aandacht voor onderzoeken wat je écht belangrijk vindt en dus ook wat je wellicht meer kunt loslaten, en hóe dat te doen. Ook kijken we naar positiviteit in je leven en hoe je hier meer bij stil kunt staan. Wanneer je de inhoud actief blijft beoefenen na deze workshop, zul je meer evenwicht en optimisme ervaren en vergroot je onbewust je veerkracht. 
Duur: 2 uur. Locatie: op school, mogelijk vanaf drie leerkrachten. 
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met me op via lotte@atelierzin.com